Хора с куфари – НАТФИЗ, България

8 април, 2019
5:00 pm
Стара Загора
Драматичен театър "Гео Милев"
Google Map

БЪЛГАРИЯ

Национална академия за театрално и филмово изкуство “Кръстьо Сарафов”

🕐 100′

Автор: Ханох Левин

Режисьор: Мартин Каров, Веселин Петров

Композитор: Мартин Каров

Участват: Боян Петров, Василена Атанасова, Моника Иванова, Бояна Авджиева, Кристиян Топов, Дария Димитрова, Йордан Върбанов, Виолина Доцева, Румен Михайлов, Елизабет Марангозова, Явор Гаджев,  Боряна Маноилова, Владислав Стоименов, Велизар Емануилов, Христина Джурова, Калоян Стойчев, Мартин Петков, Анета Иванова, Кирил Недков, Бистра Окереке, Велина Андреева, Цветелина Атанасова, Любомира Башева

 

Пиесата на Ханох Левин е измамно проста, изпъстрена с умели игри на думи и поетични алюзии. Тя разказва за човешкия живот, затворен в своя повтарящ се цикъл. „Хора с куфари“ е изпълнена с живи и цветни персонажи, събрани в малък квартал. Няколко семейства смесват живота си със своите съседи, с идващи и отиващи си хора, с минувачи, туристи, а вечно дебнещите в очакване гробари са готови бързо да отнесат ненужната физическа обвивка на човека и той да изчезне.

Техните истории се преплитат в парад на душевната мизерия, пустота и посредственост. Тук няма герои, няма щастлив край, загубен е копнежът да се живее… Всеки е спретнал своя куфар и чака смъртта, но за там багаж не му е нужен. Губейки времето си, героите живеят в миналото и бъдещето, някъде другаде, там. И пропускат живота.

 

*Всички спектакли, ако не е посочено друго, са с вход от 5 лева под формата на дарение, срещу което получавате покана с конкретно място в салона. Дарение можете да направите на касите на Драматичен театър “Гео Милев” и Държавен куклен театър – Стара Загора в дните от 4-ти до 9-ти април 2019 г.

Всички дарения ще се използват за реализирането на МСТФ “Данаил Чирпански”