Imagination and movement in the artist’s body: уъркшоп, воден от Яница Атанасова

24 септември, 2022
2:00 pm
Стара Загора
Зала Загоре

Яница Атанасова е бакалавър от специалност Театър на движението в Националната академия за театрално и филмово изкуство. Продължава професионалното си обучение в Академията за Музикално, танцово и изобразително изкуство, където получава две магистърски степени – Съвременни танцови техники и Балетна режисура.

Яница е режисьор и хореограф на редица успешни танцови спектакли и филми – „Пастет“, „Тази стая не съществува“, „Задължително приятно“, „Безименна звезда“, „WръZки“ и други. Тя е носителка на множество престижни отличия като наградата „Златна муза“ за най-добър съвременен танцов спектакъл „WръZки“. Хореографията й получава признание от различни европейски и световни танцови състезания като „Open Russian Championship“, „World Dance Masters „, “Dance Star World Dance Championship”. Яница участва като изпълнител в десетки танцови представления в България и по света.

От 2019 г. Яница преподава Съвременни танцови техники и Танцов театър в Нов български университет, като преди това е развивала преподавателската си кариера не само в България, но и в Китай, Русия и Италия.