ОБЩИ УСЛОВИЯ И РЕГЛАМЕНТ

 1. В Международен студентски театрален фестивал „Данаил Чирпански“ може да участват всички театрални академии или институти за висше образование с театрален факултет или програма.
 2. Всяко театрално училище (висше образование) може да кандидатства с максимум две дипломни представления или продукции (които могат все още да бъдат в процес на създаване по време на кандидатстването, но завършени до Фестивала).
 3. Максималната продължителност на спектакъла не трябва да надвишава 120 минути.
 4. Езикът на представленията е свободен, но задължително условие е да подготвите субтитри на английски език. Това изключва движенчески спектакли, театър без думи и представления на английски език.
 5. Фестивалът осигурява:
 • 5-дневно настаняване и храна за до 8 участници (включително преподаватели и технически лица)
 • Пълна акредитация за посещение на всички събития от програмата на фестивала
 • Локален транспорт за всички участници от СОФИЯ до СТАРА ЗАГОРА
 • Технически персонал за сцената, осветление и звук

 

ЗАБЕЛЕЖКА:

Фестивалът НЕ ПОКРИВА международните пътни разходи и визи на чуждестранните участници, както и транспорт на декори и реквизит. С удоволствие ще съдействаме с алтернативни решения за вашите сценични елементи и реквизит (които не можете да донесете), ако те са предварително договорени и разполагаме с такива на нашите сцени – домакини.

Всички кандидатури ще бъдат разгледани от Селекционна комисия и ще бъдат избрани шест представления за участие, едно от които българско.

Етапи на кандидатстване:

 • Кандидатстване – до края на юни
 • Селекция – юли
 • Подробности за участието – до началото на фестивала

КАК ДА КАНДИДАТСТВАТЕ?

 • Необходими документи за кандидатстване

Моля, прочетете внимателно, попълнете и проверете. Това ще бъде от изключителна важност за безупречната реализация на спектакъла в рамките на фестивала.

ФОРМУЛЯР ЗА КАНДИДАТСТВАНЕ

 • Видео от спектакъла

Трябва да бъде информативно видео без обработка и монтаж, достатъчно дълго (не по-късо от 10 минути), за да представи достоверно и изчерпателно стила, характера и нуждите на Спектакъла/Процеса в развитие. Може да го изпратите като прикачен файл заедно с Формулярите или да го споделите в имейла като линк към някоя видео платформа или Диск (YouTube, Vimeo, Google Disc…)

 

Ако имате някакви въпроси, моля не се колебайте да се свържете с нас. Ще се радваме да ви помогнем.

При желание за кандидатстване, моля, свържете се с нас на: festival@istfestbg.com