“Илиада“ – НАТФИЗ, България

В програмата на Международен студентски театрален фестивал “Данаил Чирпански” ще можете да се насладите и на български спектакъл.

Студентите от Националната академия за театрално и филмово изкуство “Кръстьо Сарафов” ще представят своя интерпретация на едно от първите записани в западноевропейската литература произведения – Омировата “Илиада”. Те ще пресъздадат историята за стремежа към чест, слава и безсмъртие, пред своите колеги от Русия, Англия, Грузия, Гърция и Испания.

Селекцията избра класът на доц. Пенко Господинов, а режисурата е на Лора Мутишева, и двамата преподаватели в НАТФИЗ, където самият Данаил беше студент. Прохождащите актьори от Академията ще имат възможността по този начин да почетат паметта на своя колега и да бъдат част от неговото наследство, което е и една от главните цели на фестивала.

НАТФИЗ “Кръстьо Сарафов” е първото театрално висше заведение в България и до ден днешен е предпочитано от много млади хора, които търсят развитие в сферата на киното и театъра. Неговите въпитаници се радват на добра професионална реализация, благодарение на подготовката си, поверена в ръцете на доказани професионалисти и педагози. В Рейтинговата система на висшите училища в България НАТФИЗ е на първо място в категорията “Театрално и филмово изкуство” за 2016 г.

Follow us:
ISTF "Danail Chirpansky" is responsible for the choice and the presentation of the facts and opinions in this website, which are not necessarily those of UNESCO and do not commit the Organization.