“Копла: Мюзикълът“ – Кралското централно училище за сценична реч и драма, Лондон

Първият Международен студентски театрален фестивал  ”Данаил Чирпански” ще бъде факт след по-малко от две седмици и стъпка по стъпка екипът на фестивала разкрива участниците и представленията, с които те ще се включат в програмата. Днес ви представяме едно от най-престижните висши училища в Европа – Кралското централно училище за сценична реч и драма, част от Университета в Лондон, сред чиито възпитаници са имена като сър Лорънс Оливие, Ванеса Редгрейв и Джуди Денч.

Лондонското Централно  училище  за сценична реч и драма ще се включи в МСТФ ”Данаил Чирпански” със спектакъла „Копла: Мюзикълът”. Сюжетът на „Копла” разкрива историята на Разказвача, живеещ в съвременен Лондон, но обсебен от испанските фолклорни песни копла, чрез които се разкрива житейската история на Ла Хитана (Циганката): драг артист, който през 1940 година бяга от режима на Франко, за да стане вариететна звезда в Америка.

КоплаМюзикълът е оригинално произведение, вдъхновено от испанските фолклорни песни копла, които са били забранени по време на диктаторския режим на Франко в Испания. Главният герой описва съдбата на Циганката през нейните кабаретни изпълнения, с помощта на трима музиканти, които му акомпанират по време на спектакъла.

Спектакълът можете да видите на 05.10 в Младежки дом, Стара Загора, когато представителите на Централното драматично училище на Лондон ще направят мост между испанската и английската култура, между репресията на диктаторски режим и съвременния Запад, за да разкажат една динамична,  цветна и вълнуваща житейска история.

 

Follow us:
ISTF "Danail Chirpansky" is responsible for the choice and the presentation of the facts and opinions in this website, which are not necessarily those of UNESCO and do not commit the Organization.