Актьорът Станислав Станев ще води третия уъркшоп в рамките на МСТФ „Данаил Чирпански”

Участниците на фестивала “Данаил Чирпански” ще имат възможност да посетят три уъркшопа от 1 до 7 октомври в Стара Загора. Освен композиторът Мике Монтанаро и хореографът Стефан Витанов с уъркшоп  за изследване на сетивата на актьора и работата му с различни материали се включва актьорът и режисьор Станислав Станев – Станката.

Заедно с него участниците от Русия, Англия, Испания, Грузия, Гърция и България ще участват в упражнения, чрез които актьорът открива свои изразни средства и изследва взаимоотношенията между артист и материал.

39-годишният актьор от Стара Загора завършва актьорско майсторство за куклен театър в НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов“. Негови учители са проф. Жени Пашова и проф. Петър Пашов. Работил е като актьор в над 50 драматични и куклено-театрални постановки за деца и възрастни. Режисьор е на няколко спектакъла на юношески и професионални трупи. Основател е на младежката експериментална трупа за театър – „Тези“ в град Стара Загора, която има участия на няколко международни фестивала.

Ателието ще се състои след представлението на младежка трупа “ТЕЗИ” “Никога не умирайте – товаможесериозноданаврединавашетоздраве”, на което Станислав Станев е режисьор. Заедно с гостите на фестивала те ще изследват взаимоотношенията и процесите между актьор и материал, чрез упражнения с изключване на сетивата и как анализирайки случващото се в упражненията, актьорът открива своите изразни средства. Ще изследват и взаимоотношенията между актьора – автор и режисьора – наблюдател и как да изградим драматургична миниатюра с изразните средства, които актьорът открива. Ще можете да видите представлението и ателието на 6.10 в Младежки дом, Стара Загора.